Mig

 

Jeg er Pernille Kjølholt, 33 år, selvlært billedkunster og idémager. 

Efter studentereksamen i 2002, tog jeg direkte på skoleskibet Danmark og udlevede min stadig store passion og fascination for at sejle. Sidenhen har jeg sejlet med det norske fuldrigger skib, Christian Radich, og arbejdet som kvartermester på Skoleskibet Danmark.

Efter mit togt på skoleskibet som elev i 2002, bosatte jeg mig i Rom, hvor jeg bl.a arbejdede som guide på Colosseum, alt imens jeg studerede den fascinerende romerske kunst og historie. Herefter har jeg rejst i Australien, New Zealand, Sydamerika og Asien hvor jeg er blevet utrolig malerisk inspireret.

Jeg er pt. bosat i Aarhus, hvor jeg har en bachelor i Kunsthistorie og Religionsvidenskab og en kandidat i Oplevelsesøkonomi.

Inspiration og proces

Når jeg maler, bliver jeg fanget af processen, og der er ikke andet at gøre end at følge denne proces.

Jeg eksperimenterer og udforsker i alle udformninger og materialer. Ofte blander jeg den abstrakte ekspressionistiske billedflade med popkunstens brug af tekst og tryk og bruger mange forskellige fragmenter, som alt fra gammel aviser, og egne digte til stearin, glas og spartel.

 

The painting has a life of its own
-Jackson Pollock

Jeg har altid eksperimenteret med farver, og jeg tiltrækkes af friheden til at bruge de farver, der er på paletten og sætte dem, hvor det skal være på lærredet.

Jeg arbejder pt. som projektleder og udstillingsansvarlig for Økolariet i Vejle. 
 

En flyvende, farverig frihed, hvor intet er forkert eller rigtigt. Jeg prøver at tilsætte farver, ligesom ord der skaber poesi, og ligesom akkorder, der skaber musik.

Farver, motiver og diverse materialer skaber sit eget liv og energi, hvor udtryk og oplevelse skabes i beskuerens fantasi

 

Pernille Kjølholt  | Tlf.: 20617107 | p_kjolholt@hotmail.com